vrijdag 26 december 2008

Kan Tai Chi bijdragen aan een betere gezondheid?

In het artikel "The Multiple Health Benefits of Tai Chi" van Chad Dupuis d.d. 20 mei 2008 is te lezen dat uit medisch onderzoeken blijkt dat Tai Chi grote voordelen voor de gezondheid biedt. Beoefenaars die al langere tijd aan Tai Chi doen ondervinden de grootste voordelen maar ook mensen die net met Tai Chi zijn begonnen merken positieven veranderingen.
Uit de onderzoeken blijkt onder andere dat Tai Chi, mede vanwege de meditatieve aspecten, stress verminderd, de bloeddruk omlaag brengt en de bloed- en energiecirculatie door het lichaam verbeterd. Het ontspannen en het gelijktijdig doen van oefeningen is een unieke manier van training in tegenstelling tot de meeste westerse vormen van fysieke training.
Westers onderzoek heeft verder aangetoond dat het beoefenen van Tai Chi een positief effect kan hebben op endocriene stoornissen zoals diabetes. Soortgelijke onderzoeken hebben aangetoond dat degene die reeds langere tijd Tai Chi beoefenen ook een verbeterd immuunsysteem hebben. Verder draagt Tai Chi bij aan sterke botten, spieren en zenuwstelsel en daarmee aan een betere balans en motoriek.

Om het volledige artikel te lezen ga naar:
http://www.yinyanghouse.com/practitioner_members/general-lifestyle/multiple-health-benefits-tai-chi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten